Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail heet reizigers graag weer welkom op stations

Nieuws

1 juli 2020

We hebben er maanden op gewacht, maar vanaf vandaag, 1 juli, is er eindelijk weer 100 procent beschikbaarheid in het openbaar vervoer. Welkom aan reizigers!

Veilige manier

ProRail is blij dat er weer meer reizigers met de trein kunnen. Wel moeten we er samen voor blijven zorgen dat we afstand houden. En we vragen u tijdig voor het instappen uw mondkapje alvast te dragen. Zo kunnen veel meer mensen op een veilige manier met de trein blijven reizen.

Voorbereid voor herstart

Er rijden al langer meer treinen over het spoor. Zo is het goederenvervoer op volle kracht doorgegaan, maar nu mogen reizigers ook weer ten volle gebruik maken van het spoor. ProRail hield de afgelopen periode de conditie van het spoor op peil en bereidde samen met vervoerders de stations voor op de herstart.

Inspanning voor mensen met vitale beroepen

Weer meer reizigers voelt ook als een mooie beloning voor de inspanning van bijvoorbeeld onze collega’s van verkeersleiding, incidentenbestrijding en van de spooraannemers. Zij draaien al langer hun normale diensten en hielden  Nederland de afgelopen maanden bereikbaar voor goederen en mensen met vitale beroepen. 

Veel belangrijk onderhoud tijdens coronaperiode

ProRail gebruikte de afgelopen periode om waar naar voren te halen. Dat is gelukt bij belangrijk onderhoudswerk. Zo is bijvoorbeeld de Schipholtunnel vervroegd aangepast. Maar dat was niet zomaar gedaan. Werk aan het spoor ten tijde van corona is voor onze aannemers namelijk een extra uitdaging.

Mondkapje blijft

Vanaf 1 juli zijn alle zitplaatsen en aangewezen staanplaatsen in de bus, trein, tram, metro, veerpont en waterbus weer beschikbaar voor de reizigers. Het dragen van mondkapjes in de trein blijft verplicht. Pedro Peters, voorzitter OV-NL, vertelt dat reizigers ook voor een gezellig dagje weer welkom zijn, maar blijft wel waakzaam. “Help ons wel door zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen, want als we samen de drukte goed weten te spreiden dan is er genoeg ruimte voor iedereen’. 

We staan klaar

Verder zijn er andere maatregelen getroffen. Op perrons en trappen van stations helpen we reizigers met afstand houden door duidelijke bebording. Ook zetten we hiervoor Helpende Handjes in. Zo zijn we voldoende voorbereid om weer meer reizigers te ontvangen. We staan kortom klaar én hebben er zin in!

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers