Lege stations: zo maakten we ons sterk tegen corona

Nieuws

1 juni 2020

Nederlanders gaven de afgelopen maanden massaal gehoor aan de oproep om thuis te werken en blijven. Hierdoor kregen mensen met een vitaal beroep of noodzakelijke reis de ruimte in het openbaar vervoer. We willen jullie daarvoor bedanken. Én vragen om nog even vol te houden. Om de stations zo leeg mogelijk te houden, net als in deze video. Kijk maar eens!

Bekijk: Lege stations in Nederland, zo maakten we ons samen sterk tegen corona. Reizigers, bedankt!

De stations waren leeg, de afgelopen maanden. Slechts een fractie van de reizigers van vervoerders Arriva, Connexxion, Keolis, NS en Qbuzz ging met de trein. Hierdoor was het soms extreem stil op onze stations, die vóór de coronapandemie dagelijks door meer dan 1,3 miljoen reizigers werden gebruikt. 

Samen sterk tegen corona

Het contrast was groot en het was vreemd, maar het was ook goed. Het betekende namelijk dat iedereen zijn best deed om corona onder controle te krijgen. Daarvoor willen we jullie bedanken!

Houd vol

We kijken uit naar betere tijden. En we vragen jullie om nog even vol te houden. Mijd drukte op stations, houd anderhalve meter afstand en maak - ook nu een mondkapje verplicht is in de trein - alleen gebruik van het openbaar vervoer als dat écht niet anders kan.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers