Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Realisatie Venlose tunnel gegund aan Mobilis

Nieuws

3 oktober 2022

Een veel en lang besproken project is weer een stap dichterbij realisatie. Een grote stap naar een beter bereikbaar en veiliger Venlo, waar fietsers en voetgangers gescheiden van snelverkeer en hulpdiensten door het gebied kunnen reizen. De ondertunneling van de viersporige overweg 'de Vierpaardjes' wordt gerealiseerd door Mobilis. De ontwerpfase is inmiddels van start gegaan. De werkzaamheden aan de tunnel starten begin 2024, zodat eind 2025 de eerste auto’s, fietsers en voetgangers gebruik kunnen maken van de onderdoorgang.

Vierpaardjes

Een drukke kruising die voor veel verkeershinder zorgt. ProRail en de gemeente Venlo wilden graag van deze overweg af. Enerzijds vanwege het risico op ongevallen en anderzijds omdat overwegen in storing kunnen raken en daarmee het treinverkeer kunnen hinderen.  Met het verdwijnen van de gelijkvloerse overgang wordt het spoor veiliger en robuuster.

  • Impressie van de nieuwe onderdoorgang bij de Vierpaardjes
    Impressie van de nieuwe onderdoorgang bij de Vierpaardjes
  • Impressie van de nieuwe onderdoorgang bij de Vierpaardjes
    Impressie van de nieuwe onderdoorgang bij de Vierpaardjes

Gemeente Venlo

De ondertunneling van de Vierpaardjes en de inrichting van het gebied gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Venlo. Zo is het voorlopig ontwerp van de onderdoorgang en de landschappelijke inrichting van de omgeving verder uitgewerkt. Een ontwerp met veel oog voor kwaliteit, groenvoorziening en een prettige leefomgeving. Dura Vermeer is door de gemeente als partij benoemd die dit gaat uitvoeren.

“Met deze ondertunneling geven we een positieve impuls aan de leefbaarheid van Venlo”, zegt Jarno Aalders, projectmanager bij ProRail. “Omdat de nadruk is gelegd op kwaliteit is samenwerking met alle partijen van groot belang. Wij kijken er naar uit om dit samen met Mobilis, de gemeente Venlo en haar partner Dura Vermeer op te pakken.”

Mobilis is trots om weer een project in het zuiden van het land te hebben waarbij we gebruik kunnen maken van de kennis, de expertise en het materieel vanuit onze vestiging in Nederweert.

Jochem Seghers projectmanager bij Mobilis

TunnelAlliantie

Het werk is op basis van prijs, milieukostenindicator en prestatielijn TunnelAlliantie aan Mobilis gegund. De TunnelAlliantie is een ketensamenwerking tussen opdrachtgevers, ProRail en specifiek erkende aannemers voor het realiseren van spooronderdoorgangen. Dit vanwege de bijzondere kennis die nodig is om een onderdoorgang te realiseren.

Meer over de TunnelAlliantie

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers