ProRail stelt Ballast Nedam ultimatum

Gepubliceerd op 18 april 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 1:23 uur

ProRail geeft Ballast Nedam nog een laatste kans om de bouw van een reizigerstunnel onder het station in de Zuid-Hollandse gemeente Gorinchem voort te zetten. Als de bouwer dit niet doet, start ProRail een arbitragezaak tegen de aannemer.

Geen heistelling

Ballast Nedam legde het werk in Gorinchem begin februari stil nadat bleek dat er diepe putten zaten op de plek waar de bouwer heistelling wilde plaatsen. De aanwezigheid van de putten zou de aannemer hebben verrast, maar volgens ProRail staan die op tekeningen die Ballast voor aanvang van de bouw heeft ontvangen.

Vertraging

Door het oponthoud zal de onderdoorgang dit jaar niet afkomen. ProRail eist nu dat het bouwbedrijf het werk voor 2021 afmaakt. De aannemer claimt verlies te lijden en vraagt daarom meer geld dan in het contract is afgesproken.

Toegankelijkheid

De reizigerstunnel zou oorspronkelijk in de tweede helft van dit jaar af zijn. De komst van de nieuwe onderdoorgang maakt het station toegankelijk voor iedereen. Zo krijgt de tunnel een lift en is een nieuw zijperron bereikbaar via een hellingbaan. Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen tot nu toe alleen het middenperron bereiken door onder begeleiding van treinpersoneel via een overpad over de sporen te gaan. Deze situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers