Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail zet meettreinen in op Kijfhoek

Nieuws

28 april 2020

ProRail laat in de week van 27 april meettreinen rijden over goederenemplacement Kijfhoek in Zwijndrecht. De metingen worden door ons gedaan naar aanleiding van een geconstateerde afwijking van twee wissels. De metingen zijn nodig vanwege een nieuw onderhoudscontract, met daarin strengere eisen dan voorheen. We verwachten door de metingen wissels te vinden die nog niet voldoen aan de nieuwe eisen.

Man en macht

De inspectie is noodzakelijk om op het hogere niveau van onderhoud te komen. Daarover hebben wij afspraken gemaakt met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een onderhoudsploeg staat paraat om tot actie over te gaan als dat nodig is. Toch is het mogelijk dat goederenvervoerders in de meetperiode hinder ondervinden. We vinden dat vervelend voor onze klanten. Daarom werken we met man en macht om het emplacement zo snel mogelijk op het niveau te krijgen dat wij hebben afgesproken.

Keuring en onderhoud

Begin april stelde ProRail enkele wissels op Kijfhoek buitendienst voor keuring en onderhoud. Dat gebeurde naar aanleiding van inspecties van de ILT. Ook deze buitendienststelling had te maken met het nieuwe onderhoudscontract. Naar aanleiding van deze werkzaamheden hebben wij besloten ook de andere wissels op Kijfhoek te inspecteren.

Beginpunt Betuweroute

Op Kijfhoek, het beginpunt voor het A15-tracé van de Betuweroute, vertrekken en passeren jaarlijks tienduizenden goederentreinen van en naar diverse bestemmingen in Nederland en Europa. Met vijftig hectare, 43 verdeelsporen, veertien aankomstsporen en twaalf opstelsporen is Kijfhoek het grootste goederenemplacement van Nederland. Gelegen tussen Barendrecht en Zwijndrecht, vormt Kijfhoek de schakel tussen de Nederlandse havens en grote industriële gebieden in Nederland en Europa.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers