Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Railtech podium oprichting Europees platform spooronderhoud

Nieuws

27 maart 2019

In Utrecht vindt woensdagmiddag 27 maart de oprichting plaats van een Europees platform voor spooronderhoud. Dat gebeurt op de tweede dag van de Railtech Europe 2019. Het delen van kennis, ervaringen en nieuwe ontwikkelingen zijn cruciaal om het treinverkeer in de toekomst nog verder te laten groeien.

Internationaal staan spoorbeheerders voor dezelfde uitdagingen en lopen ze tegen dezelfde problemen aan. Nu al nemen spoorbeheerders regelmatig een kijkje in de keuken bij elkaar. Maar de ontwikkelingen gaan snel en spooronderhoud verschuift steeds meer van staal en beton naar gegevens (Big Data) en algoritmen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van sensoren om de staat van het spoor te monitoren. Door in een platform nog beter samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkelingen aangaande spooronderhoud, kan de spoorwegsector zich blijven vernieuwen. Op die manier kan de sector een cruciale rol spelen bij het tot stand brengen van een echte multimodale, groene en concurrerende Europese Unie.

Oplossingen voor de toekomst hard nodig 

De oprichting van het platform is een initiatief van de EIM, de European Rail Infrastructure Managers. Hierbij zijn spoorbeheerders aangesloten uit Nederland, Engeland, Frankrijk, Zweden, België, Polen, Portugal, Noorwegen, Denemarken en Spanje. Voorzitter van de EIM is onze president-directeur Pier Eringa die gisteren nog onderstreepte dat we alles uit de kast moeten halen om het spoor ook in de toekomst begaanbaar te houden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers