Reizigerstunnel staat alvast klaar in Gorinchem

Nieuws

30 oktober 2019

De reizigerstunnel die ProRail laat bouwen in de Zuid-Hollandse gemeente Gorinchem is deze week afgeleverd op het bouwterrein naast het station. Vanwege een conflict met de aannemer ligt de bouw stil. Een bodemprocedure moet uitkomst bieden.

Geen ruimte bij leverancier

De leverancier had geen ruimte meer om de constructie nog langer op eigen terrein te stallen. Daarop heeft aannemer Ballast Nedam Infra het kunstwerk opgeborgen op het bouwterrein bij station Gorinchem.

Bodemprocedure

De aanleg van de tunnel is dit voorjaar stilgelegd door Ballast Nedam Infra. ProRail maakte onlangs bekend naar aanleiding daarvan een bodemprocedure bij de Raad van Arbitrage te beginnen tegen de aannemer. Inzet van de gerechtelijke procedure is om de tunnel alsnog aan te laten leggen.

2021

De reizigerstunnel in Gorinchem zou eigenlijk in december 2019 gereed moeten zijn. ProRail wil de tunnel in 2021 alsnog laten bouwen. Of dat wordt gehaald, is op dit moment niet te zeggen. Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers