Reparatie spoor Zwolle-Meppel

Nieuws

8 februari 2022

Tussen Zwolle en Meppel werken we aan een spoedoperatie: er is een spoorstaaf gebroken. Tijdelijk herstel is in de middag van 8 februari uitgevoerd en de treinhinder is voorbij. Check je reisplanner voor actuele reisinformatie.

Update | 16.30 uur

De tijdelijke reparatie is succesvol afgerond en treinverkeer gestart. De reparatie die onze aannemer ASSET Rail met spoed uitvoerde bestond nota bene uit het inlassen van een nieuwe spoorstaaf. Reizigers ervaren hier nu geen hinder meer. Definitief herstel zal later plaatsvinden, mogelijk deze week in de nachtelijke uren. Communicatie daarover volgt dan. 

Bericht | 14.00 uur

Treinen rijden over het spoor dat uit spoorstaven bestaat. Als een breuk in een spoorstaaf ontstaat moeten we dat met spoed repareren. Treinen kunnen daar niet veilig overheen rijden. Vanmorgen is het defecte spoor opgemerkt. In dit geval moeten we de spoorstaaf vervangen door een nieuwe. 

Eerst zorgt onze aannemer voor een tijdelijke reparatie. Daarmee zorgen we ervoor dat overdag en in de spits zoveel mogelijk treinen kunnen laten rjiden. 

In beton gieten

De breuk in het spoor ligt vlak bij overweg Hessenweg in Zwolle. Om de spoorstaaf te vervangen moeten we daarom grondig aan de slag: spoor op ligt op deze overweg in beton gegoten. Deze reparatie komt later aan de orde, mogelijk deze week nog.

De overweg is vanwege veiligheid afgesloten geweest en wegverkeer kon op de Hessenweg niet oversteken. Omdat de bevloering van de overweg deels nog openligt zijn er verkeersregelaars ingezet. Als later herstelwerk plaatsvindt zal de overweg mogelijk opnieuw voor wegverkeer gesloten zijn. 

Raadpleeg een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers