Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Schade infrastructuur en station Voorschoten groot

Nieuws

4 april 2023

Op dit moment (dinsdag 4 april) zijn politie, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Openbaar Ministerie bezig met onderzoek naar de toedracht van het treinongeval bij Voorschoten. ProRail werkt nauw samen met deze partijen en zal dat de komende tijd ook blijven doen. Tegelijkertijd zijn we bezig met voorbereidend werk om sporen en perron te kunnen herstellen.

Lees meer over het ongeval bij Voorschoten Lees meer over het ongeval bij Voorschoten

Planning

Vanmiddag zijn we gestart met het opruimen van de kalk die uit de goederentrein is gekomen. Zodra politie, Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie de locatie van het ongeval hebben vrijgegeven starten we met het bergen van de treinstellen.

Om bij de treinstellen te kunnen komen moet Mammoet, onze berger, met een kraan over een sloot. Hiervoor moet eerst een brugconstructie worden gebouwd. Deze werkzaamheden starten woensdag. Er moeten vier treinstellen van de reizigerstrein worden geborgen. Onderzocht wordt nog of de goederentrein zelfstandig kan wegrijden, anders moet deze ook geborgen worden. Het bergen van de treindelen zal meerdere dagen in beslag nemen. Veel werkzaamheden kunnen alleen overdag plaatsvinden.

Schade

Pas nadat die werkzaamheden zijn afgerond, kunnen we de schade aan de infrastructuur opnemen en de benodigde werkzaamheden vaststellen. Naast schade aan het spoor is ook het perron van station Voorschoten beschadigd en dient hersteld te worden. Tot die tijd kunnen er geen treinen rijden tussen Den Haag en Leiden. NS zet daarom bussen in tussen Den Haag Laan van NOI en Leiden Centraal. Reizigers moeten rekening houden met een half uur extra reistijd.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers