Schade Voorschoten groter dan verwacht

Nieuws

14 april 2023

Sinds woensdagmorgen is onze aannemer bezig het spoor te herstellen na het ongeluk in Voorschoten. Onder meer bovenleidingen, spoorstaven, dwarsliggers en de veiligheidssystemen die na het ongeluk van vorige week dinsdag beschadigd zijn, worden hersteld.

Meer schade

Eerder hebben we al aangegeven dat de schade groot is. Nu we de schade volledig in kaart hebben kunnen brengen, zien we dat er meer stuk is. Daarom hebben we meer tijd en personeel nodig. Het tekort aan specialistisch bovenleidingpersoneel speelt hierbij mee. Er moet drie kilometer bovenleiding opnieuw bevestigd worden. Dit duurt tenminste tot vrijdag 21 april 05.00 uur.

Deze extra hinder is erg vervelend voor reiziger en vervoerder. NS zet bussen in. Check altijd een reisplanner voor je vertrekt.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Treinongeval Voorschoten

Bij het treinongeval op 4 april waren een spoorkraan, een goederentrein en een reizigerstrein betrokken. Een medewerker van aannemer BAM is om het leven gekomen. Lees in het nieuwsbericht terug wat er sindsdien is gebeurd.

Lees het nieuwsbericht Lees het nieuwsbericht

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers