Seminar over de laatste ontwikkelingen rondom Automatic Train Operation

Nieuws

24 juni 2020

Geautomatiseerd rijden. Het klinkt futuristisch, maar ook de spoorwereld is er al druk mee bezig. Op 10 december vindt in Nederland het ATO-seminar plaats (Automatic Train Operation). Organisatoren zijn ProRail en Spoorpro.

Bekijk: ProRail start proef met 'zelfrijdende' treinen

Tijdens dit seminar komt de spoorsector samen om de laatste ontwikkelingen en toekomstplannen over automatisch rijden op het spoor te delen en bespreken. Het seminar stond gepland voor 15 september, maar is vanwege corona verplaatst naar 10 december.  

Voordelen van ATO

Geautomatiseerd rijden heeft veel verschillende voordelen, zoals:

  • Efficiënter spoorgebruik: doordat treinen preciezer en consistenter volgens  dienstregeling rijden, ontstaat er meer ruimte op het spoor
  • Duurzaam: treinen die (deels) automatisch bestuurd worden, rijden gelijkmatiger en hoeven minder op te trekken en af te remmen, wat energie bespaart.
  • Punctualiteit: een treinrit wordt voorspelbaarder en betrouwbaarder omdat de treinen met ATO nauwkeuriger rijden. Daardoor rijden automatisch bestuurde treinen stipter.

Seminar voor iedereen in de spoorsector

ATO is een belangrijke ontwikkeling voor de spoorsector. Het is nodig om het capaciteitsgebrek op het spoor het hoofd te bieden. SpoorPro en ProRail stellen als partners samen het programma op en maken een seminar dat voor iedereen in de sector toegankelijk is. Het seminar duurt van 09.30 – 18.00 uur.

Het programma

Het programma is te vinden op de website en wordt de komende tijd steeds verder ingevuld. Wil je op de hoogte blijven? Laat het ons weten en ontvang regelmatig updates over het programma. Op de website kun je je ook aanmelden.

Webinar ATO op 15 september 

In de aanloop naar het ATO Seminar organiseren we op 15 september alvast een webinar waarin bestuurders gevraagd wordt naar hun visie Meer info hierover volgt.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers