Sloop tussenwand bouwkuip station Groningen

Nieuws

Gepubliceerd op 25 april 2022

In de bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage en fietsenstalling aan de zuidzijde van station Groningen moet een betonnen wand gesloopt worden. Dit kan tussen 3 en 20 mei geluidshinder geven in de directe omgeving.

Tussenwand bouwkuip

De bouwkuip is nu nog opgesplitst in twee delen die gescheiden worden door een betonnen wand. Die tussenwand, die officieel een compartimenteringswand heet, zorgde ervoor dat aannemer Strukton het eerste deel van de bouwkuip al kon droogpompen en daar kon starten met het bouwen van de verdiepingen, terwijl het tweede deel nog vol water stond. Nu wordt het tweede deel van de bouwkuip ook leeggepompt en is de tussenwand niet meer nodig.

Sloop ook in de avonduren

Van 3 tot en met 20 mei gaat de aannemer de wand slopen. Helaas lukt het in de planning niet om dit alleen in de daguren te doen. De werkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met zaterdag van 07:00 tot 23:00 uur.

De sloopwerkzaamheden kunnen in de omgeving voor enige geluidshinder zorgen. De wand zit in de bouwkuip en dus onder maaiveld. De verwachting is dat de kuip een geluidsbeperkende functie heeft. Daarnaast worden er knijpers ingezet die het beton kapot knijpen en wordt er alleen beton gehakt wanneer dit echt niet anders mogelijk is.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers