Spaarnebrug in Haarlem deze week hersteld

Nieuws

28 juni 2023

Het herstel van de Spaarnebrug is gepland voor woensdag 28 en donderdag 29 juni in de avond en de nacht. De verwachting is dat de brug vanaf 30 juni weer in dienst is en treinen én boten de brug weer kunnen passeren. De Spaarnebrug is sinds 12 juni in storing.

Extra reistijd

Reizigers op het traject Amsterdam Sloterdijk en Haarlem kunnen reizen met bussen, die door NS worden ingezet. De werkzaamheden starten omstreeks 21:15 uur en duren tot vroeg in de ochtend, 05:15 uur. NS roept reizigers op om voor vertrek de Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd van circa 30 minuten. De Intercity op het traject Amsterdam – Haarlem – Leiden wordt omgeleid via Schiphol.

Helaas is herstel niet mogelijk zonder een buitendienststelling voor treinverkeer. Het is niet mogelijk om de brug in de tussentijd handmatig te openen. Daarom moeten boten op dit moment nog omvaren.

Raadpleeg de reisplanner Raadpleeg de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers