Spoedreparatie spoor Willemsspoortunnel vanaf woensdag 5 februari

Nieuws

3 februari 2020

Van woensdag 5 februari vroeg in de ochtend tot en met zondag 9 februari werkt ProRail samen met aannemer VolkerRail aan herstel van een defect spoor in de Willemsspoortunnel. Dit gaat reizigershinder opleveren. NS houdt reizigers via de reisplanner op de hoogte van de gevolgen voor hun reis.

Inspectie

Inspecteurs van ProRail constateerden vorige week dinsdag dat één van de vier sporen in de twee buizen van de Rotterdamse spoortunnel te slecht is om verantwoord overheen te kunnen blijven rijden. Daarop is het spoor buiten dienst genomen en is ProRail met de aannemer begonnen met het maken van een herstelplan. Sindsdien rijdt een groot deel van het reguliere treinverkeer over de overgebleven drie sporen en dat blijft zo tot en met zondag.

Gebreken

Tijdens de inspectie bleek dat een groot deel van de houten dwarsliggers van het betreffende spoor in de ruim twee kilometer lange tunnelbuis is doorgezakt. Daarnaast blijken veel van de klemmen, die het spoor op de dwarsliggers bevestigen, versleten te zijn.

Herstel

Vervanging van dit spoor stond gepland voor dit najaar. Een deel van dat werk gaat nu vanaf woensdag plaatsvinden. De rest volgt later dit jaar. Herstelwerk in de tunnel is moeilijk door de krappe ruimte en de strenge veiligheidsvoorwaarden om er te mogen werken. Eerder herstel is niet mogelijk. Ook omdat de benodigde mensen en apparatuur nog niet voorhanden zijn.

Wat betekent dit voor de reizigers

Door de werkzaamheden rijden er tussen Rotterdam en Breda tot en met zondag minder treinen over de Hoge Snelheidslijn (HSL). Tussen Rotterdam en Dordrecht rijden er minder sprinters, de treinen rijden hier weer normaal rond vrijdag 7 februari 20.30 uur. Check voor vertrek de Reisplanner van NS.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers