Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoor bij Voorschoten donderdagmorgen open

Nieuws

18 april 2023

Het spoor bij Voorschoten gaat aanstaande donderdagochtend 20 april weer open. De afgelopen dagen is gewerkt aan het herstel van het spoor na het treinongeluk op 4 april. Eerder was de verwachting dat het treinverkeer vrijdag 21 april weer opgestart zou worden.

Voorspoedig

De afgelopen dagen verliepen de werkzaamheden voorspoedig. Onder meer het spoor is vernieuwd, veiligheidssystemen zijn opnieuw geplaatst en getest en ook de bovenleiding is hersteld. Maar er is ook nieuwe ballast geplaatst en de kapotte dwarsliggers zijn vervangen.

Op 4 april vond een ongeluk plaats. Uit het feitenrelaas van ProRail blijkt dat een kraan te vroeg, te dichtbij of op het spoor is beland. Daardoor is een goederentrein tegen de kraan aangereden. Niet veel later reed een reizigerstrein op de wrakstukken van de kraan. De kraanmachinist kwam daarbij om het leven. Dertig mensen raakten gewond.

Onderzoek en herstel

In eerste instantie ging de aandacht uit naar de reizigers en gewonden in de trein. De dagen erna is onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. Op tweede paasdag begon Mammoet met het bergen van de treinstellen.

Sinds 12 april werkt aannemer BAM met het herstel van het spoor. Tot donderdagochtend wordt er nog hard gewerkt om de laatste zaken af te ronden waarna het spoor weer in dienst genomen wordt. De bedoeling is dat de eerste trein met reizigers om 05.10 uur weer over het spoor bij Voorschoten rijdt.

Raadpleeg reisplanners

Treinongeval Voorschoten

Bij het treinongeval op 4 april waren een spoorkraan, een goederentrein en een reizigerstrein betrokken. Een medewerker van aannemer BAM is om het leven gekomen. Lees in het nieuwsbericht terug wat er sindsdien is gebeurd.

Lees het nieuwsbericht Lees het nieuwsbericht

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers