Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorpartijen ondertekenen boodschap voor VN in klimaattrein

Nieuws

30 oktober 2021

In de speciale klimaattrein, onderweg naar de VN-klimaattop (COP26) in Schotland, hebben diverse Europese spoorpartijen de 'Message to Glasgow' ondertekend. In de boodschap roepen vervoerders, infrabeheerders en brancheverenigingen de aanwezige wereldleiders op om meer ambitie te tonen. Het spoor zou een nog prominentere rol moeten krijgen om de klimaatdoelen te behalen.

Lees de 'Message to Glasgow'

Meer dan een oproep

Het ondertekende document is niet alleen een oproep. De spoorpartijen zetten uiteen hoe zij kunnen en willen bijdragen om het CO2-verbruik te verminderen. Daarnaast vertelt het wat de sector wil ondersteunen en wat het vraagt van de wereldleiders die bijeenkomen op de conferentie in Schotland.

 • Ans Rietstra (COO bij ProRail) en Marjan Rintel (president-directeur bij NS) met de 'Message to Glasgow'
  Ans Rietstra (COO bij ProRail) en Marjan Rintel (president-directeur bij NS) met de 'Message to Glasgow'
 • Reinout Wissenburg (ProRail), Sacha Göddeke-Mulder (Directeur Duurzaam Ondernemen NS), Jan Feist (YFST) en Gareth Williams van (Eurostar) bij de klimaattrein
  Reinout Wissenburg (ProRail), Sacha Göddeke-Mulder (Directeur Duurzaam Ondernemen NS), Jan Feist (YFST) en Gareth Williams van (Eurostar) bij de klimaattrein
 • Frans Timmermans bij de klimaattrein
  Frans Timmersmans bij de klimaattrein
 • Aan boord van de klimaattrein
  Aan boord van de klimaattrein
 • Vertrek van de klimaattrein in Brussel
  Vertrek van de klimaattrein in Brussel

Ondertekening

De 'Message to Glasgow' is ondertekend door infrabeheerders ProRail, Infrabel, Getlink, SNCF en HS1 en reizigersvervoerders Eurostar, NS en NMBS. Zij zijn allen betrokken bij het internationale treinverkeer tussen Amsterdam, Londen en Parijs. Ook de brancheverenigingen CER, UIC en EIM hebben getekend. Alle genoemde partijen roepen andere organisaties in de spoorsector op om zich aan te sluiten bij de boodschap.

De ondertekende 'Message to Glasgow'
De ondertekende 'Message to Glasgow'

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers