Grote spoorvernieuwing bij Apeldoorn

Nieuws

20 januari 2021

ProRail vernieuwt het spoor in Apeldoorn. Tussen dinsdag 16 februari 22.00 uur en maandag 1 maart 7.00 uur wordt er daarom dag en nacht gewerkt. Het spoor was aan vervanging toe en er komen straks minder wissels terug, waardoor de kans op storingen kleiner wordt.

Vervangen en verbeteren

We vervangen de rails, de wissels, de bovenleiding, het spoorgrind en de kabels en leidingen. We richten de wissels slimmer in, daardoor komen er minder terug. Hierdoor kunnen treinen beter doorrijden en wordt de kans op storingen kleiner.

Meeste werk aan de oostkant

Het gaat om het spoor ter hoogte van de Koning Stadhouderlaan tot het spoor ter hoogte van de Zutphensestraat (richting station Apeldoorn Osseveld) en de Laan van Erica (richting station Apeldoorn De Maten). Het meeste werk gebeurt aan de oostkant van het station, tussen station Apeldoorn en de spoorsplitsing richting Apeldoorn Osseveld en Apeldoorn De Maten.  

Eenvoudiger en steviger

De sporen en wissels bij station Apeldoorn waren toe aan vervanging. Bij een grote spoorvernieuwing als deze, kijken we altijd of het beter kan. In dit geval is besloten om minder wissels terug te leggen. Er lagen vier wissels, dit worden er twee. De lay-out van de sporen wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Daarnaast maken we de spoorbaan steviger, waardoor deze weer helemaal klaar is voor de toekomst.

Geen treinen maar bussen

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Apeldoorn-Deventer en Apeldoorn-Zutphen. Daarnaast is er op zaterdag 27 en zondag 28 februari geen treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn. Er worden bussen ingezet. Raadpleeg voor vertrek altijd even een reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers