Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Spoorvernieuwing rond Hilversum

Nieuws

16 februari 2021

ProRail werkt van maandag 22 februari tot en met vrijdag 26 februari aan het spoor tussen Hilversum en Utrecht Overvecht. De spoorbeheerder legt in Hilversum de fundering voor nieuwe bovenleidingportalen voor HOV in 't Gooi. Ook vernieuwt ProRail een overweg bij Groenekan en krijgt station Hollandsche Rading een circulair perron. NS past de dienstregeling aan: in deze periode rijden NS-bussen in plaats van treinen. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, inzet van bussen en extra reistijd. Er rijden minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp.

HOV 't Gooi

ProRail vervangt bij Hilversum Sportpark delen van het spoor en legt nieuwe kabels en leidingen aan. Ook legt de spoorbeheerder de funderingen voor nieuwe bovenleidingportalen. Het gaat deels om regulier onderhoud en deels om werkzaamheden die onderdeel zijn van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ‘t Gooi. ProRail gebruikt de overweg aan de Oude Amersfoortseweg voor de aan- en afvoer van materieel. De overweg blijft open voor het verkeer, de gemeente Hilversum zet verkeersregelaars in.

Groenekan

Daarnaast zijn er werkzaamheden aan de overweg aan de Groenekanseweg in Groenekan, waar ProRail de spoorstaven van een overweg vervangt. De overweg is tijdens de werkzaamheden gesloten. Op verkeersborden geeft ProRail een omleidingsroute aan. Verder vernieuwt ProRail bij Hollandsche Rading de bestrating van perrons.

Gevolgen voor reizigers

De gehele periode rijdt NS tussen Utrecht Overvecht en Hilversum bussen in plaats van treinen. Bovendien rijden er minder treinen tussen Hilversum en Almere Centrum/Hoofddorp. Tussen Utrecht Centraal en Hoofddorp kunnen reizigers omreizen via Amsterdam Zuid en tussen Naarden-Bussum en Almere Centrum via Weesp. Advies aan reizigers is om rekening te houden met extra reistijd van vijftien tot dertig minuten.

Reisplanner

De reisplanner op NS.nl of in de NS-app is ondertussen bijgewerkt. In het aangepaste reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Om de overlast voor reizigers te beperken worden deze grootschalige werkzaamheden in de voorjaarsvakantie uitgevoerd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers