Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorwegkruising Kabelweg in Amsterdam verwijderd

Nieuws

2 februari 2022

In het weekend van 29 en 30 januari heeft aannemer VolkerRail in opdracht van ProRail de wegkruising over het spoor bij de Kabelweg in Amsterdam ontmanteld. Alle auto- en fietsverkeer ging al sinds 17 januari 2022 door de onderdoorgang bij de Contactweg. Dat is veiliger en zorgt voor een betere doorstroming.

Onderdoorgang

ProRail werkte sinds juli 2020 in opdracht van de gemeente Amsterdam aan de bouw van de onderdoorgang bij de Contactweg, die bestemd is voor (vracht)auto- en fietsverkeer. Hij sluit aan op de Nieuwe Hemweg. De onderdoorgang bij de Contactweg is in januari 2022 in gebruik genomen.

De wegkruising over het spoor bij de Kabelweg in Amsterdam is ontmanteld
De wegkruising over het spoor bij de Kabelweg in Amsterdam is ontmanteld

Overweg verwijderd  

Op zondag 30 januari is hard gewerkt om de overweg, die al afgesloten was voor al het verkeer, verder te ontmantelen. De overweginstallatie (spoorbomen en de overweglichten) plus de (relais)kasten zijn weggehaald. Vanaf januari tot en met mei 2022 past de gemeente Amsterdam de kruisingen op de Contactweg en de Nieuwe Hemweg aan. Zo komt er ten zuiden van de spoorovergang een rotonde, zodat het verkeer via de onderdoorgang naar de A10 kan.

Aansluiten op sporen

Daarnaast worden na de zomer van 2022 twee extra sporen gebouwd langs de Contactweg, die in een grote buitendienststelling van 23 dagen in 2023 worden aangesloten op de sporen richting Amsterdam Centraal. Na deze buitendienststelling is het nieuwe opstelterrein Westhaven voor reizigerstreinen aangesloten op het bestaande spoorwegnet, en kan het opstelterrein in gebruik worden genomen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers