Spoorwerk bij Hilversum voor bouw onderdoorgang

Nieuws

18 mei 2020

ProRail en aannemer BAM werken tussen donderdag 21 mei en dinsdagochtend 26 mei aan het spoor bij Hilversum. We zetten de volgende stappen in de bouw van een dubbellaagse onderdoorgang voor auto’s, fietsers en voetgangers. Er rijden dan even geen treinen maar bussen tussen Hilversum en Baarn.

Betere verbinding Huizen-Hilversum

Rond Hilversum werken we aan een natuurbrug, een busbaan en een dubbellaags spooronderdoorgang. Het werk valt onder het project ‘HOV in ‘t Gooi’. HOV staat voor ‘hoogwaardig openbaar vervoer’ en is een initiatief van de provincie Noord-Holland. Het project moet onder meer voor een betere verbinding tussen Huizen en Hilversum zorgen.

Niet meer wachten op de trein

Automobilisten kunnen vanaf oktober 2021 al onder het spoor doorrijden en hoeven dan niet meer voor passerende treinen te wachten. Daarna gaan we de buis voor fietsers en voetgangers afbouwen. 

Oosterengweg Hilversum

Op de Oosterengweg in Hilversum wordt de afgelopen tijd al hard gewerkt om de wanden en vloerankers van de toekomstige onderdoorgang aan te brengen. Vanaf donderdag zullen we ook in het spoor de wanden en ankers gaan aanbrengen. 

26 mei klaar voor gebruik

Onze aannemer zal onder meer spoorstaven doorslijpen en de overgangsplaten van de overweg weghalen. Zo ontstaat er ruimte en kunnen we de wanden en vloerankers aanbrengen. Vanaf maandagochtend wordt het spoor weer teruggebouwd en gestabiliseerd. Na het zogenoemde ‘roestrijden’ is het spoor in de vroege ochtend van dinsdag 26 mei weer klaar voor gebruik. 

Ov is er nu alleen voor noodzakelijke reizen

Deze dagen kunnen er even geen treinen rijden tussen Hilversum en Baarn. NS zet bussen in. Reizigers voor wie het nu noodzakelijk is om met de trein te reizen, wordt aangeraden voor vertrek een reisplanner te raadplegen. 

Tunnel voor kleine dieren

Tijdens de treinvrije periode werken we ook bij Anna’s Hoeve en Monnikenberg. ProRail en BAM brengen daar naast het spoor funderingspalen aan. Deze zullen de basis vormen voor de natuurbrug en fly-over. Om hier ruimte voor te maken zullen we ook de bovenleiding verlagen. Ook werken we aan twee faunatunnels zodat kleine dieren, zoals dassen, veilig het spoor kunnen kruisen.

De spoorwegovergang bij de Dr. Albert Schweitzerweg is tijdens de werkzaamheden een aantal keer korte tijd afgesloten voor fietsers en voetgangers. De overweg wordt dan gebruikt om materieel op het spoor te brengen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers