Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorwerk in Haarlem

Nieuws

8 oktober 2021

ProRail voert de komende tijd verschillende soorten werkzaamheden uit in Haarlem. We werken aan de spoorbrug over het Spaarne en aan de perrons van station Haarlem. De huidige spoorconstructie van de brug is aan het eind van zijn levensduur en moet vervangen worden. Het werk wordt in twee verschillende weekenden uitgevoerd. Aankomend weekend werken wij van 9 tot 11 oktober. Het tweede weekend waarin wordt gewerkt is van 6 tot 8 november. Tijdens de werkzaamheden is de brug gestremd voor al het treinverkeer en vaarverkeer.

Omleiding voor gemotoriseerde verkeer

Vanwege de veiligheid is het voor de scheepvaart niet mogelijk om tijdens de werkzaamheden de brug te passeren. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren aan de Haarlemse zijde van de brug. Voor het gemotoriseerde verkeer geldt een omleiding. Dit wordt met borden aangegeven.

Perrons van station Haarlem
Perrons van station Haarlem

Perronkeerwanden

Dit voorjaar zijn we op station Haarlem gestart met het reinigen en herstellen van de monumentale gemetselde perronkeerwanden van de vijf perrons. Deze werkzaamheden zijn nodig omdat in met de jaren het metselwerk veroudert en de voegen tussen de stenen vervuilen en zelfs kunnen verpulveren. Ook de natuurstenen rand van de perrons reinigen en herstellen we. We doen het werk in de weekenden. Van 8 tot 10 oktober werken we aan de perronkeerwanden langs spoor 1 en 6. En in het weekend van 15 oktober aan de perronkeerwanden langs spoor 4 en 6.

Aanpak van de stalen draagconstructies

Na het weekend van 15 oktober zijn we nog twee weken achter elkaar aan het werk op het middenperron. We werken met name overdag en in het weekend. Er staan op verschillende plekken bouwhekken om de bouwplaatsen af te schermen. We restaureren hier niet alleen de perronwanden maar ook de stalen draagconstructie van de perrons. Door het asfalt en beton in te zagen en weg te hakken komen de stalenliggers tevoorschijn. Deze liggers moeten we ontroesten, conserveren en waar nodig verstevigen. Vervolgens wordt alles weer netjes gemaakt en kan het weer jaren mee.

Geen treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er op deze sporen tijdelijk geen treinen. Raadpleeg een reisplanner voor actuele reisinformatie. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers