Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorwerk Rotterdam IJsselmonde loopt uit

Nieuws

15 november 2020

De werkzaamheden aan het spoor bij Rotterdam IJsselmonde zijn om 10:00 uur afgerond. De treinen rijden sinds 10:15 weer zoals gepland.

Bericht zondag 15 november

ProRail voert van 7 t/m 18 november tal van werkzaamheden uit aan het spoor rond Rotterdam Centraal en plaatst windschermen op de HSL. De grootste klus, het vervangen en verwijderen van wissels, kampt met tegenvallers. Zo zijn we meer tijd kwijt aan kabelwerk en het stabiel leggen van het spoor dan gedacht. Daardoor kunnen de treinen tussen Rotterdam Centraal en Zwijndrecht op maandag 16 november niet zoals gepland gaan rijden. De verwachting is dat we op zijn minst in de ochtend nog aan het werk zijn.

Busvervoer

NS zet bussen in tussen Rotterdam Centraal en Zwijndrecht. In ieder geval maandagochtend moeten reizigers tussen Rotterdam Centraal en het zuiden rekening houden met busvervoer, een extra overstap en extra reistijd. NS raadt reizigers aan de reisplanner te checken voor vertrek om te zien wat het voor de reis betekent. Voor reizigers op langere trajecten via Rotterdam Centraal naar het zuiden kunnen te maken krijgen met een andere reisroute en kunnen omreizen. Ook hen wordt aangeraden de reisplanner te checken voor het beste reisadvies. 

Werkzaamheden

Naast het werk aan de wissels op de sporen bij IJsselmonde werken we tot en met woensdag 18 november ook aan het plaatsen van windschermen op de HSL. Dit is volgens planning. Dat betekent dat er dinsdag en woensdag geen treinen rijden via de HSL tussen Rotterdam Centraal en Breda. Reizigers kunnen gebruik maken van treinen die rijden via Dordrecht in een aangepaste dienstregeling. Op donderdag 19 november zijn beide sporen weer in gebruik en rijden de treinen volgens de reguliere dienstregeling. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers