Rotterdam-Dordrecht : IJsselmonde en brug Hollandsch Diep

Van 7 t/m 18 november werkt ProRail aan het spoor tussen Rotterdam en Breda/Dordrecht. Hier worden delen van het spoor vervangen. Op emplacement IJsselmonde worden dertig wissels vervangen of gesaneerd. En er vinden werkzaamheden plaats op de brug over Hollandsch Diep (Derde Moerdijkbrug): op het HSL-traject worden windschermen aangebracht.

Locatie
Rotterdam - Dordrecht
Startdatum
2020
Einddatum
2020

Betrouwbaar reizigers- en goederenvervoer

Ook een aantal kleinere klussen wordt meteen opgepakt door de aannemer. Dat betekent dat er tussen 7 en 18 november veel werk wordt verzet door veel mensen. De vervanging en het onderhoud van spoor en de wissels zijn nodig om de komende jaren veilig en betrouwbaar goederen- en reizigerstreinen te kunnen laten rijden op de Betuweroute en tussen Rotterdam en Breda/Dordrecht.

  • Dronebeeld van de Moerdijkbrug
    Dronebeeld van de Moerdijkbrug
  • Dronebeeld van de Moerdijkbrug
    Dronebeeld van de Moerdijkbrug

Gevolgen voor treinreizigers

Dit betekent voor reizigers dat er minder of geen treinen rijden tussen Rotterdam en Breda/Dordrecht in deze periode, met omreizen of vervangend busvervoer tot gevolg. Ook reizigers op langere trajecten met stops op Rotterdam Centraal en/of Dordrecht kunnen te maken krijgen met een aangepast reisadvies. Reizigers wordt aangeraden de reis van tevoren te plannen in de NS reisplanner op de site of via de app. Meer informatie over de werkzaamheden en de gevolgen voor het treinverkeer vind je op de speciale webpagina van de NS.

Nieuws over dit project

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers