Rotterdam-Dordrecht : IJsselmonde en brug Hollandsch Diep (Project gerealiseerd)

Van 7 t/m 18 november 2020 heeft ProRail aan het spoor tussen Rotterdam en Breda/Dordrecht gewerkt. Hier zijn delen van het spoor vervangen. Op emplacement IJsselmonde werden dertig wissels vervangen of gesaneerd. En er vonden werkzaamheden plaats op de brug over Hollandsch Diep (Derde Moerdijkbrug): op het HSL-traject zijn windschermen aangebracht.

Locatie
Rotterdam - Dordrecht
Startdatum
2020
Einddatum
2020

Betrouwbaar reizigers- en goederenvervoer

Ook een aantal kleinere klussen zijn meteen opgepakt door de aannemer. Dat betekent dat er tussen 7 en 18 november veel werk is verzet door veel mensen. De vervanging en het onderhoud van spoor en de wissels waren nodig om de komende jaren veilig en betrouwbaar goederen- en reizigerstreinen te kunnen laten rijden op de Betuweroute en tussen Rotterdam en Breda/Dordrecht.

  • Dronebeeld van de Moerdijkbrug
    Dronebeeld van de Moerdijkbrug
  • Dronebeeld van de Moerdijkbrug
    Dronebeeld van de Moerdijkbrug

Gevolgen voor treinreizigers

Dit betekende voor reizigers dat er minder of geen treinen reden tussen Rotterdam en Breda/Dordrecht in die periode, met omreizen of vervangend busvervoer tot gevolg. Ook reizigers op langere trajecten met stops op Rotterdam Centraal en/of Dordrecht kregen te maken met een aangepast reisadvies. Reizigers werd aangeraden de reis van tevoren te plannen in de NS reisplanner op de site of via de app.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers