Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Stand van zaken tracébesluit Meteren - Boxtel

Nieuws

28 juni 2023

De Raad van State heeft op 21 december 2022 een tussenuitspraak gedaan over het Tracébesluit PHS Meteren - Boxtel. Voor ’s-Hertogenbosch betekent dit dat de bouw van het vierde spoor met vrije kruising kan doorgaan. Wel moest ProRail nog aanvullend onderzoek doen naar de bouw van een nieuw onderstation in Vught. Inmiddels heeft het onderzoek plaatsgevonden en zijn de relevante rapporten op 9 mei ingediend bij de Raad van State. We verwachten dat de Raad van State eind van dit jaar een uitspraak zal doen.

Merendeel platanen behouden

Na bezwaren van bewonersgroep ‘Red de Platanen’ in ‘s-Hertogenbosch heeft de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloten dat de werkzaamheden langs het spoor anders worden aangepakt. Daardoor zullen bijna alle platanen blijven staan.

Het gaat om het verplaatsen van de trillingreducerende ondergrondse constructie (TROC) aan de oostzijde van het station. Met de wijziging komt de TROC dichter bij het spoor te staan. Hierdoor behouden we een groot deel van de platanen die langs de Boschveldweg staan. Het ontwerpbesluit wordt naar verwachting eind van dit jaar gepubliceerd door het ministerie. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen hierop zienswijzen indienen

Meteren - Boxtel

Om de groei van het aantal treinreizigers mogelijk te maken, wordt de komende jaren het spoor tussen Utrecht en Eindhoven aangepast. Een van die aanpassingen betreft het goederenvervoer. Want ook daar is extra ruimte voor nodig.

Lees over dit programma Lees over dit programma

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers