Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Start (voorbereidende) werkzaamheden onderdoorgang

Nieuws

15 mei 2017

De provincie Gelderland gaat een nieuwe rondweg aanleggen ten westen van De Hoven/Zutphen. Deze moet zowel de doorstroming op de N345, de leefbaarheid in De Hoven als de regionale bereikbaarheid verbeteren. De nieuwe rondweg kruist de spoorlijn Zutphen-Arnhem ter hoogte van het Tondense Enkpad. Hier legt aannemer Onderspoor in opdracht van ProRail een onderdoorgang aan onder het spoor.

Voorbereidende werkzaamheden

Om de overlast voor omwonenden en weggebruikers tijdens de bouw zo veel mogelijk te beperken, legt aannemer Onderspoor passeerhavens aan langs de Baankstraat en Windheuvelstraat in Brummen. Ook wordt er een (tijdelijk) vrijliggend fietspad aangelegd langs de Windheuvelstraat (tussen kruising Baankstraat en Zutphensestraat). Deze werkzaamheden starten 22 mei a.s. De passeerhavens zorgen ervoor dat het verkeer elkaar veilig kan passeren.

Planning werkzaamheden

In juli 2017 wordt het werkterrein aan het Tondense Enkpad ingericht en in de periode tot aan december 2017 bouwt Onderspoor alvast een deel van de onderdoorgang, namelijk een zogenaamde “spoormoot”. Dit deel van de onderdoorgang wordt naast de spoorbaan gebouwd. Deze wordt in het weekend van 9/10 december in de spoordijk geplaatst, er is dan geen treinverkeer mogelijk op de lijn tussen Zutphen en Arnhem. Van december 2017 tot april 2018 worden de toeritten van de onderdoorgang gebouwd en rond de zomer van 2018 is de onderdoorgang naar verwachting gereed.

Transporten en (verkeers-) maatregelen

Voor het bouwverkeer geldt een verplichte rijroute van en naar de bouwlocatie. Deze rijroute loopt vanaf de N345 via de Windheuvelstraat en Baankstraat naar het werkterrein nabij het Tondense Enkpad. Op deze route worden voor de verkeersveiligheid extra maatregelen genomen:

  • Aanleg passeerhavens Windheuvelstraat en Baankstraat;
  • Aanleg vrij liggend fietspad naast de Windheuvelstraat;
  • Afsluiten van Tondense Enkpad voor fietsers gedurende de gehele bouwtijd
  • Leveringen van bouwmaterialen en materieel zo veel mogelijk buiten de spitsuren.
  • Begeleiding van vrachtwagens vanaf de N345 tot aan de bouwlocatie (via Windheuvelstraat en de Baankstraat) door verkeersregelaars/transportbegeleiders

Afsluiting gedeelte Baankstraat

Sommige (bouw)materialen moeten in een continue stroom worden aan- of afgevoerd. Om dit veilig te kunnen doen wordt de Baankstraat op dagen met intensief bouwverkeer afgesloten tussen de
Windheuvelstraat en de kruising met het Tondense Enkpad. Alleen aanwonenden, nood- en hulpdiensten en bus 540 worden op die dagen doorgelaten. Overig verkeer wordt omgeleid via de Zutphensestraat / N345. In de periode tot december 2017 is er ca. 5 maal een afsluiting en in de periode januari tot april 2018 is er een wekelijkse afsluiting gedurende 1 werkdag. De exacte data van afsluiten worden via gele verkeersborden bekend gemaakt en aanwonenden worden altijd van tevoren geïnformeerd.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers