Start werkzaamheden viaduct

Nieuws

18 februari 2018

De voorbereidende werkzaamheden aan onder andere kabels en de werkzaamheden aan de bovenleiding zijn afgerond. Aannemer Salverda Bouw gaat nu van start met de werkzaamheden aan het viaduct zelf.

Planning en overzicht werkzaamheden

Aan weerszijden van het spoor leggen we in de periode tot juli landhoofden en terpen aan. Deze terpen leggen we aan met ‘gewapende grond’. Dit is een combinatie van kunststof doeken, kunststof strippen, een zandpakket en betonnen panelen. Op de terpen worden betonnen landhoofden gemaakt, waarop de liggers worden geplaatst. Deze liggers vormen het dek van het viaduct boven het spoor. Omdat er geen funderingspalen of damwandplanken in de grond worden aangebracht, is de overlast voor de omgeving beperkt. Wel vinden er zandtransporten plaats. Om de locatie aan de oostzijde van het spoor te bereiken, wordt een tijdelijke bouwweg aangelegd vanaf de Hessenweg.

Overzicht werkzaamheden

Waar?Wat?Wanneer?
Bouwweg (globaal tussen Hessenweg nr. 27 en 29)Inrichten werkterrein en bouwwegWeek van maandag 26 februari
Via bouwweg OostAanvoeren en aanbrengen gewapende grond oostzijde, (gemiddeld 50 vrachtwagens per dag)26 maart tot en met 20 april
Via bouwweg vanaf BentheimstraatAanvoeren en aanbrengen gewapende grond westzijde, (gemiddeld 50 vrachtwagens per dag)23 april tot en met 18 mei

De werkzaamheden vinden overdag en doordeweeks plaats, tussen 07:00 en 16:00 uur. Met uitzondering van het weekend van 30 juni en 1 juli, dan werken we een weekend continu door in verband met de plaatsing van de betonnen liggers op de landhoofden. Er rijden dan  ook geen treinen. Voorafgaand aan deze weekendwerkzaamheden publiceren wij een nieuw nieuwsbericht.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers