Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Station Horst-Sevenum wordt helemaal vernieuwd

Nieuws

27 oktober 2021

Van 1 tot en met 9 november vinden er werkzaamheden plaats rond station Horst-Sevenum om het station in een nieuw jasje te steken. Niet alleen de sporen maar ook het station wordt vernieuwd, met als doel een vlotte en veilige doorstroming van het weg- en spoorwegvervoer en een aantrekkelijke stationsomgeving. Het grote aantal werkzaamheden dat in deze dagen staat gepland heeft ook gevolgen voor de reiziger, omwonenden en omliggende bedrijven.

Werkzaamheden

Er wordt al enige tijd gewerkt aan het spoor door de aannemer, maar vanaf 1 november zullen we continu aan het werk zijn om het stations en de perrons weer klaar te maken voor optimaal reisplezier. De twee perronsporen gaan we helemaal vernieuwen. Het derde spoor, aan de kant van de Losweg en de Industrieweg, is inmiddels helemaal weggehaald.

Daarnaast gaan we werken aan de perrons. De stalen perrons worden verwijderd en vervangen door gewone perrons. Het perron tussen de sporen wordt breder gemaakt. Tot slot vervangen wij het perronmeubilair en vernieuwen wij de bewegwijzering en de verlichting. Een grote opknapbeurt dus.

Het huidige station Horst-Sevenum
Het huidige station Horst-Sevenum

Voor de reiziger

Wat betekenen deze werkzaamheden voor de omwonenden, bedrijven en reizigers tussen Helmond en Venlo? Van maandag 1 tot en met dinsdag 9 november is er geen treinverkeer mogelijk tussen Helmond en Venlo. Reizigers kunnen gebruik maken van stopbussen tussen Helmond, Helmond Brouwhuis, Horst-Sevenum, Blerick en Venlo. Tussen Deurne en Horst-Sevenum kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. 

Helaas is er geen ruimte voor de bussen rond het station. Deze bussen vertrekken vanaf het industrieterrein Berghem op de hoek van de Mommesstraat en Het Erf.  

Parkeren

Van 1 tot en met 10 november zijn alle parkeergelegenheden rondom het station in gebruik door onze aannemers. Ook delen van de groenstrook worden gebruikt. Hier worden onder andere keten geplaatst en materialen opgeslagen. Het gehele stationsgebied is werkterrein. In verband met de veiligheid kunnen mensen dus geen gebruik maken van de parkeerplaats. Bij het tijdelijke busstation op industrieterrein Berghem zijn parkeerplaatsen beschikbaar. Ook is daar een fietsenstalling aanwezig.

Overweg

In het weekend van 5 november 23.00 uur tot en met maandag 8 november 05.00 uur is de overweg Stationsstraat afgesloten. Gezien overtredingen eerder dit jaar wil ProRail nogmaals benadrukken dat het in deze periode verboden is gebruik te maken van de overweg. Door onbevoegd over de hekken te klimmen en toch gebruik te maken van de overweg brengen mensen niet alleen zichzelf maar ook de mensen die de werkzaamheden uitvoeren in gevaar. Uiteraard zorgen we ervoor dat u netjes wordt omgeleid in deze periode.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers