Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Station Lelystad Centrum opgeknapt

Nieuws

23 februari 2022

Station Lelystad Centrum is flink opgeknapt. De overkapping is schoongemaakt en het metaalwerk kreeg een nieuwe verflaag. Ook de technische installatie van de lift is vervangen.

Duurzame behandeling

De bijzonder vormgegeven overkapping kreeg een duurzame behandeling door medewerkers van Holland Schilderwerken. Het staal ziet er weer uit als nieuw en is weer voor jaren beschermd tegen slijtage en roest. Ook het glas in de lichtstraten is schoongemaakt. Dat – en de nieuwe verflaag – geven het station opnieuw een frisse look.

Stap voor stap werd steeds een ander deel van de overkapping aangepakt. Best een uitdaging, want het gebruikelijke ‘verkeer’ van reizigers en treinen moest natuurlijk gewoon doorgaan. Om boven de sporen te kunnen schilderen, was er gedurende vier weekenden in 2021 even beperkt of geen treinverkeer op het station. Maar het resultaat mag er zijn.

  • Het opgeknapte station Lelystad Centrum heeft kenmerkende kleuren
    Het opgeknapte station Lelystad Centrum heeft kenmerkende kleuren
  • De overkapping is schoongemaakt en het metaalwerk kreeg een nieuwe verflaag
    De overkapping is schoongemaakt en het metaalwerk kreeg een nieuwe verflaag
  • De bijzonder vormgegeven overkapping kreeg een duurzame behandeling
    De bijzonder vormgegeven overkapping kreeg een duurzame behandeling

Nieuwe lift

Op 10 juni 2021 is de lift op perron 3-4 weer in gebruik genomen na een opknapbeurt. Dat was , een opluchting voor reizigers die daarvan afhankelijk zijn, want iedereen wil zelfstandig met de trein kunnen reizen. De nieuwe lift is transparant, en daarmee sociaal veiliger. En hij gaat weer vele jaren mee.   

Klaar voor de toekomst

Met de opknapbeurt is station Lelystad Centrum klaar voor de toekomst. En voor de Floriade, die in april 2022 van start staat. Als overstapstation richting Almere zal Lelystad Centrum veel reizigers daar dit voorjaar naartoe brengen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers