Lelystad : Opknapbeurt voor Lelystad Centrum

Station Lelystad Centrum krijgt een flinke opknapbeurt. De overkapping wordt schoongemaakt en krijgt een nieuwe laklaag. Ook de technische installatie van de lift wordt vervangen.

Locatie
Lelystad
Startdatum
2021
Einddatum
2022

Duurzame behandeling

De bijzonder vormgegeven overkapping krijgt een duurzame behandeling door medewerkers van schildersbedrijf ‘Holland’. Hout en staal zien er straks weer uit als nieuw en zijn voor jaren weer beschermd tegen slijtage en roest. Ook het glas in de lichtstraten wordt vernieuwd. Wie straks naar boven kijkt, kan goed het verschil zien tussen de delen die al gedaan zijn en nog niet.

Station Lelystad Centrum vanuit de lucht
Station Lelystad Centrum vanuit de lucht

In het weekend

Als we boven het spoor schilderen kunnen er meestal geen of minder treinen rijden. Daarom doen we die klussen vaak in het weekend. De eventuele hinder op looproutes proberen wij zo veel mogelijk te beperken. De steigerconstructie zal zich geleidelijk door het station verplaatsen. Daarbij is gekozen om van zuid naar noord te werken.

Lift buiten gebruik

De levensduur van de technische installatie van de lift naar perron 3-4 loopt ten einde. De installatie moet dus vervangen worden. Tijdens de werkzaamheden is de lift buiten gebruik.

Van 22 februari tot medio juni 2021 is de aannemer voor de lift bezig met het vervangen van de technische installatie. Hiervoor is een beperkt werkgebied in de hal en op het perron afgezet.

Toegankelijke stations

We streven ernaar dat iedereen, zelfstandig, met de trein kan reizen via elk station. Daarom passen we ze aan of knappen we ze op. In 2030 moeten alle stations toegankelijk zijn, ook voor mindervalide reizigers.

Meer over toegankelijke stations

Taxi

Als reizen per trein voor jij alleen mogelijk is met behulp van de lift op perron 3-4, dan kun je gebruik maken van een taxi van Transvison. Je kunt dan in- en uitstappen op station Almere Oostvaarders, Dronten of Zwolle om vanaf daar verder te reizen.

Je kunt de taxi bestellen via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030-2357822. Houdt wel rekening met extra reistijd tussen de dertig en zestig minuten.

Nieuws over dit project

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers