Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Lelystad : Lelystad Centrum opgeknapt (Project gerealiseerd)

Station Lelystad Centrum kreeg een flinke opknapbeurt. De overkapping is schoongemaakt en het metaalwerk kreeg een nieuwe verflaag. Ook de technische installatie van de lift werd in juni 2021 vervangen.

Locatie
Lelystad
Startdatum
2021
Einddatum
2022

Duurzame behandeling

De bijzonder vormgegeven overkapping kreeg een duurzame behandeling door medewerkers van Holland Schilderwerken. Het staal ziet er weer uit als nieuw en is weer voor jaren weer beschermd tegen slijtage en roest. Ook het glas in de lichtstraten is schoongemaakt. Dat, en de nieuwe verflaag, geven het station weer een frisse look.

Station Lelystad Centrum opgeknapt
Station Lelystad Centrum opgeknapt

Flinke klus

Stap voor stap werd er steeds een ander deel van de overkapping aangepakt. Best een uitdaging, want het gebruikelijke ‘verkeer’ van reizigers en treinen moest natuurlijk gewoon doorgaan. Om boven de sporen te kunnen schilderen, was er gedurende vier weekenden in 2021 even beperkt of geen treinverkeer op het station. Maar het resultaat mag er zijn!

Nieuwe lift

Op donderdag 10 juni 2021 is ook de lift op perron 3-4 weer in gebruik genomen. Dat was voor reizigers die daarvan afhankelijk zijn, een opluchting. Want iedereen wil zelfstandig met de trein kunnen reizen. De nieuwe lift is transparant, en daarmee sociaal veiliger. En hij gaat weer vele jaren mee.

Toegankelijke stations

We streven ernaar dat iedereen, zelfstandig, met de trein kan reizen via elk station. Daarom passen we ze aan of knappen we ze op. In 2030 moeten alle stations toegankelijk zijn, ook voor mindervalide reizigers.

Meer over toegankelijke stations

Klaar voor de toekomst

Met de opknapbeurt is station Lelystad Centrum weer klaar voor de toekomst. En voor de Floriade, die in april 2022 van start staat. Als overstapstation richting Almere zal Lelystad Centrum veel reizigers daar dit voorjaar naartoe brengen.

Nieuws over dit project

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers