Station Naarden-Bussum heeft nieuwe ingang

Nieuws

21 juli 2022

De nieuwe westelijke ingang van station Naarden-Bussum is af. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de totale verbouwing van het monumentale station. ProRail, NS en de gemeente Gooise Meren stonden op 21 juli stil bij dit moment. De komende tijd wordt er verder gewerkt aan het station. De werkzaamheden worden later dit jaar afgerond.

Prachtige toevoeging

Harro Homan, regiodirecteur bij ProRail is enthousiast: “Het vernieuwde station Naarden-Bussum krijgt nu echt vorm. De nieuwe ingang is een prachtige toevoeging. De reiziger kan zich nog makkelijker in en rond het station bewegen. Zo wordt reizen vanaf station Naarden-Bussum mooier, toegankelijker en beter bereikbaar.”

  • Het monumentale interieur van station Naarden-Bussum
    Het monumentale interieur van station Naarden-Bussum
  • Het monumentale interieur van station Naarden-Bussum
    Het monumentale interieur van station Naarden-Bussum

Betere bereikbaarheid en toegankelijkheid

Aannemer Reimert heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de aanleg van de westelijke toegang. Reizigers hebben nu ook vanaf de westkant van het station een prettige en snelle doorgang richting de perrons. Irma Winkenius, regiodirecteur bij de NS, is blij met de verbouwing.

“Het monumentale stationsgebouw wordt stap voor stap weer in ere hersteld. Het is belangrijk om ons stationserfgoed in stand te houden. Ondanks dat het station vorig jaar al volop in de steigers stond, beoordeelden reizigers het station toen met een 7,5. Een mooi cijfer dat aangeeft dat de treinreizigers uit Naarden en Bussum blij zijn met het station en de voorzieningen die op het station te vinden zijn.”

Zo wordt reizen vanaf station Naarden-Bussum mooier, toegankelijker en beter bereikbaar.

Harro Homan regiodirecteur bij ProRail

Voorzieningen verbeterd

De voorzieningen op het station zijn met deze verbouwing verder verbeterd. Het nieuwe P+R-terrein is al enige tijd geleden opgeleverd en in gebruik genomen. De oude fietsenstalling met 900 plekken is verplaatst en er zijn 600 extra plekken bijgekomen. Er is groen aangeplant en de straten rondom zijn aangesloten op de vernieuwde toegangsweg naar het station. Via de Kiss & Ride-strook en het nieuwe voorplein is er nu een directe toegang naar het perron.

Wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren voegt toe: "Het college is trots op het resultaat en het proces. Naast ProRail en de NS verdienen inwoners en andere betrokkenen een groot compliment. De kwaliteit van de planontwikkeling is naar een hoog niveau getild. En dat is te zien en te ervaren! De toegankelijkheid en de ruimtelijke kwaliteit zijn geweldig verbeterd. Nu allemaal met de fiets naar het station en met de trein verder reizen!"

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers