Station Zwolle voorbeeld voor Duitsers

Nieuws

25 februari 2019

ProRail leidde vanmiddag de Duitse minister Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen) rond op station Zwolle. Het station is als tweede spoorknooppunt van Nederland een voorbeeld van innovatieve verbeteringen en uitbreidingen in de spoor- en stationsomgeving.

Zwolle verbetert

Het station en de sporen bij Zwolle worden steeds verder verbetert, zodat er meer en sneller treinverkeer kan plaatsvinden. Een speerpunt voor ProRail. Door de onlangs afgebouwde busbrug en een nieuw busstation is ook de verbinding met busvervoer positief veranderd. Fietsers gaan er bovendien op vooruit met de aanleg van een nieuwe fietsenkelder. 

Duitse minister te gast 

De Duitse minister was gast van een aantal Nederlandse provincies en zij spraken vanmiddag over minder barrières voor spoor-, weg- en watervervoer. ProRail lichtte de ontwikkeling van station en stationsomgeving van Zwolle toe, een illustratief voorbeeld bij dit thema. Regiodirecteur Dorothé Wennekendonk gaf een presentatie over plannen rond dit OV-knooppunt.    

Vertegenwoordigd

Gedeputeerden Conny Bieze (Gelderland) en Bert Boerman (Overijssel) waren bij de rondleiding van deelstaat-minister Hendrik Wüst (Noordrijn-Westfalen) aanwezig. Ook waren het Ministerie I&W, gemeente Zwolle, andere provincies en Rijkswaterstaat vertegenwoordigd. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers