Stationsgebied Driebergen-Zeist heeft Boomplantdag in december

Nieuws

3 december 2019

Het begin is er: maandag 2 december hebben ProRail en aannemer BAM de eerste vier bomen geplant in het stationsgebied Driebergen-Zeist. En er staan nog eens 326 bomen klaar om de grond in te gaan. Het planten is een grote stap naar de definitieve afronding van het nieuwe stationsgebied.

Landgoedstation

De bomen zijn al een paar jaar bij de kweker opgegroeid en verzorgd. Het zijn dus geen jonge dunne boompjes maar wat steviger exemplaren. De komende maanden worden alle bomen geplant, de laatste in maart 2020. Dan heeft het stationsgebied weer een mooie groene aanblik, passend bij de status van ‘landgoedstation’. Het station is een belangrijke entree tot het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en tot ‘De Stichtse Lustwarande’. De 330 nieuwe bomen vormen een mooi, groen overgangsgebied van station naar natuur.

Stationsgebied wordt compleet vernieuwd

In Driebergen-Zeist wordt het stationsgebied volledig vernieuwd. De drukke overweg op de Hoofdstraat is opgeheven en vanaf augustus 2018 rijdt het verkeer al onder het spoor door. De omliggende wegen en fietspaden worden aangepast. Bovendien verdubbelt ProRail het spoor bij het station, zodat er ruimte ontstaat voor meer treinverkeer. En er komt een ondergrondse fietsenkelder. Het station is in 2020 volledig vernieuwd, met zonnepanelen op de perronkappen. In 2020 liggen er vier sporen, zodat Intercity's door kunnen rijden en Sprinters kunnen inhalen. 

Meer informatie is te vinden op www.stationdriebergenzeist.nl.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers