Treinen rijden weer bij Zevenbergen en Oudenbosch

Nieuws

12 oktober 2023

Op de spoorlijn tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal kampte ProRail woensdag 11 en donderdag 12 oktober met een omvangrijke storing. Hierdoor was er woensdag beperkt treinverkeer mogelijk en reden er donderdag de hele dag geen treinen. Het ging om meerdere storingen die achtergebleven na werkzaamheden bij Zevenbergen en Oudenbosch. .

Update | 13-10-2023 | 09.00 uur

Het treinverkeer bij Lage Zwaluwe werkt weer. Sinds donderdagavond is de storing eruit. Het treinverkeer rijdt daar weer zoals het hoort. 

Bericht | 12-10-2023

In de afgelopen anderhalve week, tussen 30 september en 10 oktober, werden tussen Zevenbergen en Oudenbosch 47 wissels en het derde spoor verwijderd.
Deze werkzaamheden zouden eerder plaatsvinden, in juli, maar werden destijds door een tekort aan personeel uitgesteld. Door de werkzaamheden van afgelopen dagen is de situatie buiten weer kloppend met de interne beveiligingssystemen van ProRail. Dit was door uitstel van de werkzaamheden tijdelijk niet het geval. Maar bij de aansluiting van kabels en leidingen is iets niet goed gegaan waardoor een storing in de treinbeveiliging ontstond.

ProRail en de aannemer zetten alles op alles om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Krapte in materieel en gespecialiseerd personeel maken dit ingewikkeld.

Meerdere storingen

De afgelopen maand waren er meerdere storingen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal, maar ook verderop op de Zeeuwse Lijn. Een aantal daarvan was het gevolg van werkzaamheden. Die zijn noodzakelijk, maar door de omvang en complexiteit kunnen die helaas tot verstoringen leiden.

Reisplanner

NS zet bussen in. Check voor vertrek de reisplanner.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers