Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Storing verkeersleidingspost Arnhem

Nieuws

3 december 2020

In de systemen van verkeersleidingspost Arnhem heeft ProRail donderdag 3 december in de avond te maken gehad met een storing. Hierdoor konden vanuit en naar Arnhem tijdelijk geen treinen rijden. Inmiddels is de storing verholpen en kan het treinverkeer weer worden opgestart. De monteurs blijven alert voor het geval de storing weer terugkomt. De precieze oorzaak moet nog verder worden onderzocht.

Verkeersleidingspost Arnhem

Door heel Nederland zijn twaalf regionale verkeersleidingsposten gevestigd. Deze posten bedienen allen een eigen gebied. Ook naast station Arnhem Centraal is een verkeersleidingspost gevestigd. Treinverkeersleiders zorgen ervoor dat het treinverkeer op een veilige manier kan rijden en doen in samenwerking met treinpersoneel dagelijks hun best om vertragingen door incidenten te voorkomen of in te lopen.

Wanneer treinverkeersleiders geen gebruik kunnen maken van hun systemen door een storing, wordt het treinverkeer uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers