Stremming IJsselbrug Zutphen

Hinder van 17 t/m 26 oktober

ProRail werkt van zaterdagnacht 17 tot en met maandagochtend 26 oktober dag en nacht aan het spoor tussen Apeldoorn en Zutphen en tussen Dieren en Zutphen (vanaf de Molenweg, De Hoven). Hierdoor rijden er geen treinen in deze periode. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer op zaterdag 17 en zondag 18 oktober. Van donderdag 22 tot maandag 26 oktober heeft het wegverkeer maximaal tien minuten wachttijd bij de IJsselbrug.
De spoorbrug over de IJssel in Zutphen
De spoorbrug over de IJssel in Zutphen

17 en 18 oktober: verkeersbrug afgesloten

Door de spoorwerkzaamheden en door de gemeente geplande onderhoudswerkzaamheden is vanaf zaterdag 17 oktober 12:00 uur tot zondag 18 oktober 16:00 uur de oude IJsselbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer worden omgeleid via de nieuwe IJsselbrug.
De oude IJsselbrug blijft wel open voor fietsers en voetgangers. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden namelijk gebruik blijven maken van het fietspad en voetgangers worden omgeleid via het fietspad.

22 t/m 26 oktober: maximaal tien minuten wachttijd bij de brug

Vanaf donderdag 22 tot maandag 26 oktober is scheepvaart weer mogelijk. Een brugwachter opent de brug als er schepen langs willen. De opening van de hefbrug duurt maximaal tien minuten. Als de opening langer dan tien minuten gaat duren, sluit de brugwachter de brug zodat het wegverkeer weer door kan rijden. Treinverkeer is nog niet mogelijk. 

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd?

Naast het vernieuwen van sporen en wissels vernieuwt de aannemer ook de hefkabels van het beweegbare spoordeel van de IJsselbrug (hefbrug). Aannemer Strukton voert de werkzaamheden uit voor ProRail.

Om welke brug gaat het? 

De hefbrug gaat over de rivier de IJssel en is onderdeel van de IJsselbrug en de spoorlijn. Naast de IJsselbrug ligt ook een wegbrug die onderdeel is van de Kanonsdijk. Deze weg is de verbinding tussen de N345 en het centrum van gemeente Zutphen en vice versa. In beide bruggen zit een beweegbaar deel, een zogenaamde hefbrug. De hefkabels die de hefbrug van het spoorgedeelte omhoog trekken zodra scheepvaart de brug passeert, zijn aan vervanging toe.

De spoorbrug over de IJssel

Gevolgen voor het treinverkeer

Als gevolg van de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Apeldoorn en Zutphen en Arnhem en Zutphen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor de actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch via 0900 – 9292 (€0,70ct per minuut).

Gepubliceerd op

Meer nieuws over dit onderwerp