Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Terugblik megaklus Zevenaar met dronebeelden en timelapse

Nieuws

13 augustus 2019

Na achttien dagen non stop werken rijden er sinds gisteren weer treinen tussen Arnhem en Winterswijk. Goed nieuws voor de treinreizigers maar voordat het zo ver was, moesten de mouwen flink worden opgestroopt. 24 Uur per dag bouwden 300 werknemers van Strukton Rail bij soms extreme temperaturen van boven 40 graden Celsius met volharding aan het spoor. Complimenten aan de aannemer die het spoor keurig op tijd wist over te dragen aan de Verkeersleiding van ProRail voor hervatting van het treinverkeer.

Bekijk: Terugblik megaklus Zevenaar met dronebeelden - Werkzaamheden tussen Arnhem en Winterswijk

Metamorfose

Hoewel de treinreizigers dit vanuit de trein misschien moeilijk zien, heeft het spoor een forse metamorfose ondergaan. Wissels, seinen, overwegen en complete delen van het spoor zijn vernieuwd, aangepast en/of verdubbeld. Bijgevoegde dronebeelden geven een impressie van de nieuwe spoorsituatie.

De verbetermaatregelen betekenen een verbetering van de mobiliteit en bereikbaarheid in de regio. Ze verkorten de reistijden, verruimen de overstaptijden en maken het spoor minder gevoelig voor storingen. Per saldo wordt een betere dienstregeling mogelijk op het traject Arnhem-Zevenaar-Doetinchem. Ook de bouw van de onderdoorgang in de Babberichseweg in Zevenaar voor fietsers- en voetgangers is onderdeel van het werk. De bouw en de ‘inrijdoperatie’ van het spoordek van de onderdoorgang op zaterdag 27 juli jl. is op deze timelapse te zien.

Traktatie 

Om de reizigers te bedanken voor hun geduld en begrip tijdens de ’18-daagse’, werd namens provincie Gelderland en ProRail vanochtend fruit uitgedeeld op de stations in Zevenaar, Didam en Wehl. Dat werd gelukkig zeer gewaardeerd, hoewel sommige vroege reizigers nog even werden geconfronteerd met een storing van de treindienst. Door een kapot elektronisch onderdeel werkte een sein in de bocht bij Zevenaar niet meer. Monteurs waren snel ter plaatse om het kapotte onderdeel te vervangen waarna het treinverkeer direct kon worden hervat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers