Tien jaar Pazzup

Nieuws

17 september 2015

Leerkrachten en ouders zijn dol op hem, want hij doet het zo goed op school. Tien lentes jong is onze veiligheidscampagne Pazzup. En het thema is nog zo actueel als wat: Pazzup bij het spoor!

Hoewel de oude flyer uit 2005 wat oud lijkt, blijft voor ons de combinatie van jongeren en spoor een actueel aandachtspunt. We krijgen bijvoorbeeld veel meldingen van kinderen die langs het spoor spelen. Ook zien we dat er tragische ongevallen op het spoor gebeuren.

Onder het motto jong geleerd is oud gedaan, herhalen we met Pazzup al 10 jaar lang de boodschap: het spoor is geen speeltuin, wees voorzichtig. En we wonnen met de campagne zelfs een prijs. Ook deze week schrijven we weer scholen aan om ons lespakket te bestellen en we bieden actief gastlessen aan op scholen dicht bij het spoor.

Slachtoffers

Onveilig gedrag bij het spoor is gevaarlijk en kan dodelijk zijn. In 2014 waren er bijvoorbeeld 7 dodelijke ongevallen op spoorwegovergangen en 5 aanrijdingen langs het spoor met spoorlopers. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa zijn de gevolgen van ongevallen voor nabestaanden, omstanders en rijdend personeel van vervoerders niet te overzien. Daarom vragen ook onze spoorcollega's om ons heen regelmatig aandacht voor veilig gedrag bij het spoor.

We blijven veilig gedrag bij het spoor voor jong en oud promoten. Onze kale knarren helpen je een handje, en leggen in dit filmpje nog eens uit hoe het moet:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers