Trap en tunnel op Amsterdam Amstel in gebruik genomen

Nieuws

25 mei 2022

Op station Amsterdam Amstel zijn op dinsdag 24 mei een nieuwe trap en tunnel bij perron 1 in gebruik genomen door reizigers. Door deze nieuwe trap en tunnel kunnen meer reizigers sneller de trein in- en uitstappen. Dit voorkomt grote drukte op het perron. Vanmorgen stonden ProRail en NS dan ook even kort stil bij dit moment: we deelden lekkere zakjes koek uit aan reizigers. Als dank voor het geduld de afgelopen tijd.

Obstakels in de grond

ProRail was langer dan gepland bezig met de trap. Ondanks een goede voorbereiding is niet altijd alles te plannen en te voorzien. Tijdens de 16-daagse buitendienststelling in 2020 bleek dat er veel onvoorziene obstakels in de grond zaten. Daardoor konden de funderingspalen niet zoals gepland geplaatst worden en liep de bouw van deze trap en tunnel flink wat vertraging op.

Met de oplevering ronden we nu een groot deel van het werk af waarin we jaren samen met de gemeente Amsterdam en NS optrokken. Zo is het station in een modern en toekomstbestendig jasje gestoken en is de oostkant van het station heringericht.

  • Regiodirecteur Harro Homan met genodigden op de nieuwe trap
    Regiodirecteur Harro Homan met genodigden op de nieuwe trap
  • ProRail deelde een traktatie uit aan reizigers
    ProRail deelde een traktatie uit aan reizigers
  • De nieuwe trap naar het perron
    De nieuwe trap naar het perron

Volgende stap: de westzijde

Voorlopig gaan we even niet aan het werk op dit station, maar er ligt nog wel een complexe opgave voor ons. Ook aan de westzijde van Amsterdam Amstel ligt het plan om verder het station en het stationsgebied te ontwikkelen. Hiervoor staan de verschillende partijen aan de lat. Dit station moet toekomstbestendig zijn, omdat dit deel van de stad zich ook in een razend tempo ontwikkelt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers