Trein met auto’s in brand bij Etten-Leur

Nieuws

14 september 2022

Er rijden woensdag 14 september geen treinen meer tussen Breda en Roosendaal als gevolg van een brand die is uitgebroken op een trein geladen met auto’s. De brand is inmiddels onder controle en onze collega's van incidentenbestrijding zijn ter plaatse om het spoor zo snel mogelijk weer vrij te geven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Oorzaak en aanpak

De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. De schade is voor zover we nu kunnen zien groot. Over een aanzienlijke afstand zien we schade aan de bovenleiding. Ook bovenleidingsportalen hebben schade opgelopen. Er wordt nu gekeken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen herstellen. De brand brak uit doordat de bovenleiding op de trein terecht is gekomen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk en wordt later onderzocht. De spanning is direct van de bovenleiding gegaan. Dat gebeurt bij zulke incidenten automatisch.

Klik op onderstaande tweet voor videobeelden.

De uitgebrande trein  (beeld: Stefan Verkerk)
De uitgebrande trein (beeld: Stefan Verkerk)

Geen slachtoffers

Er zijn gelukkig geen slachtoffers, maar het treinverkeer tussen Breda en Roosendaal is nog de hele dag gestremd. We adviseren reizigers om voor vertrek een reisplanner te checken. Zodra we meer weten laten we dat weten via onze website en Twitter.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers