Treinverkeer Schipholtunnel hervat

Nieuws

Gepubliceerd op 6 februari 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:39 uur

In de nacht van maandag 5 februari op dinsdag 6 februari is helaas iets mis gegaan bij herstelwerkzaamheden in de Schipholtunnel. Dat heeft in de ochtendspits tot forse hinder geleid en dat betreuren wij. Het treinverkeer is inmiddels hervat.

Bekijk: Vuurwerk op Utrecht Centraal

Vloeibaar staal in het spoor

Spoorstaven zijn met elkaar verbonden door lassen. Bij herstelwerkzaamheden vannacht moesten lassen opnieuw worden gemaakt. Dat gebeurt door middel van de methode 'thermietlassen', waarbij bussen op het spoor worden geplaatst met vloeibaar staal. De temperatuur van het staal loopt op tot 2500 graden Celsius. Twee thermietlassen zijn mislukt waardoor vloeibaar staal in het spoor is gelopen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht. Het opruimen van het staal en het aanbrengen van een veilige noodoplossing heeft tot flinke vertraging geleid. De lassen worden vannacht opnieuw gemaakt. Op het filmpje geven we uitleg over thermietlassen, al eerder gemaakt bij werkzaamheden in Utrecht.

Reisplanner

Wij raden reizigers aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor een actueel reisadvies. 

Meer over:

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers