Treinverkeer Utrecht Maliebaan volgende week weer hervat

Nieuws

7 december 2023

Vanaf dinsdag 12 december rijden de treinen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan weer. Het treinverkeer lag sinds 8 november stil, nadat er incidenten waren rondom de detectie van treinen. Door tijdelijke aanpassingen kan het treinverkeer nu weer veilig en soepel opgestart worden.

Bladvrij en roestvrij

In de aanloop naar de hervatting wordt het spoor bladvrij gemaakt en wordt roest van de rails verwijderd. Deze maatregelen zijn belangrijk om een veilige treindienst te garanderen. In de komende weken worden extra schouwmomenten gepland om eventuele veiligheidsrisico’s bij overwegen uit te sluiten. Daarnaast wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de problemen op dit traject definitief op te lossen.

Nicole Kuppens, directeur van het Spoorwegmuseum, is blij dat de trein weer rijden gaat: “De kerstperiode is de drukste periode van het jaar voor ons museum. Daarom is het belangrijk dat bezoekers ook per trein kunnen aankomen. De laatste weken kon dat niet. Daarom ben ik blij dat we iedereen nu ook weer via het spoor kunnen verwelkomen.”

Meerdere incidenten

De tijdelijke stillegging van het treinverkeer naar Utrecht Maliebaan was een reactie op meerdere incidenten waarbij de treindetectie onvoldoende functioneerde. Deze problemen werden grotendeels veroorzaakt door vuil en bladeren op de rails, wat een unieke uitdaging vormt voor dit specifieke traject.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers