Tunnel Dieren gereed voor plaatsing

Nieuws

20 maart 2019

ProRail en aannemer BAM Infra schuiven komend weekend in Dieren een nieuwe onderdoorgang onder het spoor. Dat gebeurt bij de Kanaalweg. Het treinverkeer ligt dan het hele weekend stil.

Maanden voorbereiding

De bouw van de onderdoorgang startte vorig jaar september. Om het treinverkeer zo min mogelijk te hinderen is de tunnel grotendeels voorgebouwd op een locatie naast het spoor. Het hele gevaarte van circa 1,2 miljoen kilo wordt zaterdag op z’n plek geschoven.

De bouwplaats bij de Kanaalweg in Dieren
De bouwplaats bij de kanaalweg in Dieren

Sporen, zand en duwen

Voor de plaatsing wordt eerst een gat in het spoor gegraven. Daarna komen er schuifbanen waar de tunnelmoot op wordt gelegd. Vervolgens duwen vijzels het gevaarte naar de juiste plek. Tot slot bouwen we het spoor zo snel mogelijk weer terug. De werkzaamheden starten op vrijdagavond 22 maart rond 21:00 uur en duren tot maandagochtend 25 maart 05:00 uur.

Inschuiven

Het inschuiven vindt naar verwachting plaats op zaterdagmiddag rond 15:00 uur. De actuele planning is te volgen via het twitterkanaal @TraverseDieren. Omdat het om een tunneldeel gaat van maar liefst 1.200 ton(!), zal het schuiven over een afstand van 30 meter ongeveer 1,5 tot 2 uur duren.

Meekijken?  

De werkzaamheden zijn vanaf vrijdag live te volgen via een webcam. Als je in de buurt bent, kun je ook een kijkje komen nemen op de locatie zelf. Op de hoek van de Zuider Parallelweg en de Burgemeester Willemsestraat is een plaats vrijgemaakt waar de werkzaamheden goed en veilig te zien zijn. Deze locatie is overigens niet geschikt voor minder valide mensen. Het inschuiven is daarom ook te volgen onder het genot van een kopje koffie in het informatiecentrum op de kop van de Spoorstraat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers