Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Tunnel schuiven in Voorhout

Nieuws

28 mei 2020

ProRail werkt samen met aannemer Heijmans aan een nieuwe spooronderdoorgang in Voorhout. In het Pinksterweekend schuiven we de betonnen tunnelconstructie onder het spoor. Tussen Leiden en Haarlem rijden er daarom geen treinen maar bussen.

Grote schuifoperatie

De tunnel is de afgelopen maanden ten westen van het spoor voorgebouwd en staat nu klaar op een schuifbaan. We halen eerst het spoor weg op de locatie van de tunnel om vervolgens de kolos van maar liefst 1750 ton met hydraulische cylinders onder het spoor te duwen. Daarna bouwen we het spoor weer terug zodat de trein er op 2 juni weer overheen kan rijden. 

Veilig het spoor kruisen

ProRail bouwt de nieuwe ondergang in opdracht van de gemeente Teylingen, als onderdeel van de nieuwe Noordelijke Randweg Voorhout. Met de nieuwe onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor straks veilig kruisen. Medio 2021 kan de randweg naar verwachting open.

Kijk voor meer informatie over de Randweg op de projectsite van de gemeente Teylingen. 

Gevolgen voor het treinverkeer

Vanwege de landelijke maatregelen rond het coronavirus geldt: reis alleen als het echt noodzakelijk is. De trein is even geen uitje. Dit geldt dus ook voor de bussen die in plaats van treinen rijden tijdens deze werkzaamheden aan het spoor. Ga goed voorbereid op reis en plan uw reis kort voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers