Uitbreiding fietsenstalling station Deurne

Nieuws

18 februari 2022

Station Deurne heeft meer fietsparkeerplekken nodig. ProRail en de gemeente Deurne besloten daarom om op drie locaties rondom het station uit te breiden. Dit zorgt voor 248 extra fietsparkeerplekken. Vandaag werd de eerste locatie geopend door de wethouder van Deurne Helm Verhees en Dimitri Kruik, regiodirecteur van ProRail.

Het deurtje van Deurne 

De realisatie van de nieuwe fietsparkeerplekken startte in december 2021. Deze ochtend werd het eerste gedeelte van de uitbreiding geopend. De tijdelijke fietsrekken met stelconplaten zijn door de gemeente verwijderd en vervangen door nieuwe vaste fietsenrekken inclusief een overkapping. In het ontwerp is rekening gehouden met de zichtlijnen richting het kunstwerk Het deurtje van Deurne.

Onthulling nieuwe fietsenstalling Deurne

Gefaseerd uitbreiden

Momenteel zijn er 1364 fietsparkeerplekken beschikbaar rondom station Deurne. Daar komen gefaseerd 248 nieuwe plekken bij. Daarnaast wordt  het aantal kluizen uitgebreid van 88 naar 104. Ook het aantal ‘buitenmodelfietsplekken’ neemt toe met 24. Voorheen waren er 16 plekken beschikbaar voor fietsen met kinderzitjes, manden en brede banden.

Regiodirecteur van ProRail Dimitri Kruik: “ProRail wil de reis van deur tot deur makkelijk maken. Dat doen we door méér fietsenstallingen te maken. En door bestaande stallingen beter te benutten. Ook in Deurne neemt de vraag om capaciteit toe. Steeds meer mensen in de omgeving pakken de trein. We vinden het dan ook erg mooi dat we hier de extra plekken in samenwerking met de gemeente hebben weten te realiseren en nog gaan realiseren.”

ProRail wil de reis van deur tot deur makkelijk maken.

Dimitri Kruik regiodirecteur bij ProRail

Actieplan Fietsparkeren 

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail samen met regionale overheden fietsenstallingen bij stations. Dit kan door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Het huidige programma Actieplan Fietsparkeren geeft uitvoering aan het beleid om meer fietsparkeerplekken bij stations te realiseren.

Samen met gemeente Deurne heeft ProRail de huidige fietsparkeerlocaties vernieuwd. Ook is het vinden van een parkeerplek makkelijker gemaakt. Wethouder Verhees: “Het station in Deurne vormt een belangrijke verbinding met de regio. Nu, maar zeker ook in de toekomst. Er zullen meer treinen gaan stoppen in Deurne, waardoor naar verwachting ook steeds meer reizigers gebruik gaan maken van ons station. Hiervoor is het belangrijk om de faciliteiten bij het station te verbeteren. Met deze nieuwe fietsenstalling bij het station wordt een eerste stap gezet om het Station in Deurne als ‘vervoershub’ gereed te maken voor de toekomst.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers