Update Castricum: treinen rijden weer

Nieuws

11 december 2020

Tussen Alkmaar en Uitgeest reden vrijdagmiddag 11 december geen treinen nadat even na 13:00 uur bij Castricum een auto vanaf de provinciale weg N513/de Zeeweg op het spoor belandde. De politie deed onderzoek naar de toedracht en de hulpdiensten gingen ter plaatse. ProRail en de spooraannemer hebben de auto geborgen en het spoor gecontroleerd op eventuele schade. De treindienst kon om 15:15 uur weer worden opgestart.

Berging

Incidentenbestrijders van ProRail en de hulpdiensten hebben twee inzittenden uit de auto gehaald. Hierna konden we met de berging van de auto beginnen. Daar was een kraan voor nodig die om 15:00 uur ter plaatse was. 

Controle

ProRail en de spooraannemer controleerden na het bergen van de auto het spoor op eventuele schade. Op basis van dat onderzoek besloten we om 15:15 uur dat het treinverkeer weer kon worden opgestart. De schade is beperkt tot de hekken die langs het spoor staan en deze zullen worden gerepareerd.

Reisplanner

Nadat we groen licht hebben gegeven voor het herstarten van de treindienst, duurt het altijd even voordat alle treinen weer volgens dienstregeling rijden. We raden reizigers tussen Alkmaar en Uitgeest daarom aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers