Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinen tussen Amsterdam en Utrecht rijden weer

Nieuws

26 oktober 2020

Door een systeemstoring bij de treinverkeersleiding van ProRail reden er op maandag 26 oktober tussen 11:30 en 13:30 uur geen treinen tussen Amsterdam en Utrecht. Specialisten van ProRail probeerden de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Tien gestrande treinen werden weggeloodst.

Veiligheid

Door de systeemstoring was het niet mogelijk om wissels en seinen te bedienen. Ook zag de verkeersleiding niet waar de treinen reden. Daarom is vanwege de veiligheid besloten om het treinverkeer stil te liggen. Specialisten probeerden vervolgens de systemen te resetten. Dat lukte, waardoor het treinverkeer vanaf 13:30 uur weer kon worden hervat.

Gestrande treinen

Door de storing waren tien treinen gestrand. Deze konden op eigen kracht terugrijden naar Utrecht en Amsterdam. Maar omdat we ze niet automatisch konden detecteren moest dit goed georganiseerd worden en dat kostte tijd.

Wegloodsen

De treindienstleider keek in het logistiek plan om te zien waar de treinen precies waren gestrand. Daarna namen we contact op met het treinpersoneel en vroegen we waar de trein precies stond om hem vervolgens naar Utrecht of Amsterdam te loodsen. Om te beginnen reed de trein naar het eerste sein, waar die een vervolgopdracht kreeg. Rond 12:00 uur hadden we alle treinen in beeld en kon worden begonnen met het wegloodsen. Toen het treinverkeer weer kon worden opgestart waren alle treinen weggeloodst.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers