Update: tijdelijk herstel stroomvoorziening Bijlmer Arena, treinverkeer hervat

Nieuws

5 februari 2020

ProRail heeft op woensdagochtend rond 10.00 uur een defect geconstateerd in een stroomkabel naar de bovenleiding tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Centraal. Hierdoor kon er elektriciteit weglekken. Om dit zo snel mogelijk te verhelpen is de spanning van een bovenleidingsgroep gehaald waardoor meerdere sporen niet te gebruiken waren. Het defect is inmiddels tijdelijk hersteld en de reguliere dienstregeling is hervat.

Er reden minder treinen tussen Amsterdam en Utrecht, Veenendaal en Utrecht, en Uitgeest en Amsterdam

Door het defect reden er donderdag minder treinen tussen Amsterdam en Utrecht, tussen Veenendaal Centrum en Utrecht en tussen Uitgeest en Amsterdam. De internationale trein reed niet tussen Utrecht en Arnhem. 

Reizigers drie gestrande treinen zijn geëvacueerd

Door het spanningsloos stellen van een deel van de bovenleiding waren er drie treinen gestrand. Incidentenbestrijders van ProRail hebben de reizigers geëvacueerd. Zijn zijn onder begeleiding te voet naar het dichtstbijzijnde station gebracht. De treinen werden weggesleept waarna herstelwerkzaamheden konden beginnen.

De stroomvoorziening is tijdelijk hersteld

Tijdens de voorbereidingen van de werkzaamheden is besloten om tijdelijk herstel toe te passen zodat de reguliere treindienst weer zo snel mogelijk kon worden hervat. De aannemer heeft de defecte kabel doorgeknipt zodat de bovenleidingen weer van elektriciteit konden worden voorzien. Hierdoor kunnen de treinen weer rijden. Wel is het vermogen dat op de bovenleidingen staat nu lager en kunnen de treinen niet op volle snelheid optrekken. Dit heeft geen invloed op het aantal treinen dat op dit traject kan rijden. 

ProRail kijkt samen met de aannemer wanneer de stroomvoorziening definitief kan worden hersteld.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers