Update: wat is af en wat volgt nog?

Nieuws

24 mei 2019

Het weekend van vrijdag 22 maart tot en met maandag 25 maart stond helemaal in het teken van het inschuiven van de 1,2 miljoen kilo zware betonnen tunnelmoot aan de Kanaalweg. Nu deze op zijn definitieve plek ligt, kijken we vooruit naar de komende maanden.

Inschuiven tunnel succesvol

Het treinverkeer rondom Dieren lag een weekend stil zodat de tunnelmoot onder het spoor geschoven kon worden. Aannemer BAM Infra begon met het verwijderen van het spoor, vervolgens groeven ze de weg vrij voor de tunnelmoot, waarna het betonnen bouwsel op de juiste plek geschoven kon worden. Heb je dit gemist? Bekijk hier de timelapse.

Wat staat er nu nog te gebeuren?

Het inschuiven van de tunnelmoot was natuurlijk al een hele gebeurtenis, maar hiermee is de tunnel nog niet klaar. BAM is direct na het inschuiven begonnen aan de nodige verdere afbouw van de tunnel. Zo zijn ze nu veel betonwerk aan het doen voor bijvoorbeeld de wanden en de ondergrond van de toekomstige toeritten (zie foto's).

In augustus start de bouw van de nieuwe kade aan het Apeldoorns kanaal. En in september staan onder andere het asfalteren van de weg, het plaatsen van verlichting en het inrichten van de groenvoorzieningen op de agenda. Het de bedoeling dat de tunnel op 1 november opengesteld kan worden.

En dan?

Het project is dan nog niet afgerond. In de maanden na de openstelling worden de aansluitingen van de omliggende wegen klaar gemaakt. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers