Van en naar Venlo geen treinverkeer door botsing goederentreinen

Nieuws

Gepubliceerd op 24 juli 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:45 uur

Treinverkeer Venlo-Tegelen/Duitsland wordt weer opgestart. Goederenvervoer richting Duitsland is ook weer mogelijk.

Update: 11.45u

Het  opstarten van het treinverkeer naar Duitsland na de botsing tussen twee goederentreinen op emplacement Venlo begint om 13:30 uur. Het hersporen van wagons en locomotief en het vrijmaken van de sporen naar Duitsland gaat wat langer duren.

Update: 10:45

Het treinverkeer tussen Venlo - Eindhoven en Venlo - Nijmegen rijdt weer. Naar verwachting kunnen ook de treinen richting Duitsland zo rond 12:30 uur ook weer gaan rijden. Incidentenbestrijders van ProRail gaan hard aan het werk om de ontspoorde wagons met een grote kraan terug te zetten op het spoor.

Bericht 8:45 uur

Van en naar Venlo is op dit moment geen treinverkeer in verband met een aanrijding tussen twee goederentreinen. Bij het incident deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In de goederentreinen bevonden zich geen gevaarlijke stoffen.

Het treinverkeer ligt stil in verband met onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Daarna gaan incidentenbestrijders van ProRail de treinen hersporen. Dat duurt in ieder geval tot 10:30 uur.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers