Vanaf 1 juli oranje werkkleding voor spoorwerkers

Nieuws

1 juli 2019

Vanaf maandag 1 juli 07.00 uur dragen spoorwerkers een oranje signalerende jas of hesje. Jassen en hesjes in de kleur geel zijn dan voorbehouden aan veiligheidspersoneel. Met deze verandering sluit ProRail aan bij de regels die gelden voor de algemene bouw in Nederland.

De nieuwe oranje kleding dient te voldoen aan de eisen die staan in de brancherichtlijn van railAlert en heeft kort samengevat twee horizontale en twee verticale reflecterende strepen op de voor- en achterkant en is voorzien van het logo van de werkgever.

Houdbaarheidsdatum voor helmen

Om geen gele jassen weg te hoeven gooien, is het toegestaan om een oranje hesje te dragen over een gele jas. De kleur van de helm verandert niet, deze blijft geel of wit. Nieuw is het belang van de houdbaarheidsdatum van helmen. Een helm moet je beschermen tegen hoofdletsel als gevolg van vallen of stoten. De helm die wij bij ProRail dragen heeft een ‘houdbaarheid’ van maximaal vijf jaar.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers